Sådan får du børnene med på kunstgalleri

Er du vild med kunst og kultur, og ønsker du at opdrage dine børn så de tilegner sig en interesse for det samme? Så læs med her. I denne artikel har vi nemlig samlet en række råd, og til sammen gør de det lettere for dig, at få overtalt dine børn til at tage med dig på kunstgalleri.

Klæd dine børn ordentlig på når I skal på kunstmuseum

Måske har du allerede nogle kunstinteresserede børn. I så fald skal i naturligvis jævnligt forbi de lokale kunstmuseer og gallerier. Her bør du dog huske, at det er en god idé at klæde dine børn ordentlig på, når I skal på kunstgalleri. Det er nu ikke fordi, at der som sådan er tale om “dresscodes” hos de danske museer og gallerier, men det er nu stadig en god idé at tænke over den mundering man ifører sig, i forbindelse med ens besøg på de danske kunstgallerier.

Til børnene er praktisk hverdagstøj fornuftigt. Overvej at købe det online, f.eks. hos kidsbrandstore.dk, eftersom det på denne måde er let og hurtigt, og da udvalget af tøj er enormt. I sidste ende er det naturligvis dine børn selv der afgør hvad de vil gå i. Langt de fleste børn elsker at shoppe online, så de vil garanteret hjertens gerne være med til at finde nyt tøj online.

Til de voksne er praktisk hverdagstøj også fornuftigt at tage på. Skal I forbi et kunstgalleri eller museum med udendørsinstallationer, så overvej naturligvis at have passende tøj på der sikrer varme og komfort.

Gennemgå spændende kunstrelaterede videoer og billeder online med dine børn

Hvis du for alvor vil vække interessen for kunst og kultur hos dine børn, så bør du indtænke de nye moderne teknologier og medier i ligningen. Børn og unge er typisk yderst ferme med computere, tablets og mobiler, og de elsker generelt at kværne medier såsom billeder og video online. Find derfor nogle spændende kunstdokumentarer på internettet, og se dem så med dine børn. Du kan også med fordel nærstudere flotte kunstværker i billedform direkte på computeren, og på den måde vil mange børn efterfølgende have stor interesse i at besøge lokale kunstmuseer og gallerier, så de kan opleve de flotte kunstværker i levende live.

Inspirér dine børn til selv at være kunstneriske og kreative

Endnu en rigtig god måde at gøre dine børn interesserede i at tage på kunstmuseum på, er ved at inspirere dem til selv at være kreative og kunstneriske. Lad dem selv eksperimentere med de kunstneriske sysler, eller tilmeld dem eventuelt til et kunstnerkursus for børn og unge. En del ungdomsskoler tilbyder dette.

Gallerier og kunstmuseer findes landet over

Afslutningsvis er det værd at konstatere, at der sjældent er ret langt til det nærmeste kunstmuseum, eller til en lokal galleriejer. Danmark er nemlig kendt for sit store udvalg af netop disse slags lokaliteter, og det tiltrækker årligt masser af kunstnerinteresserede turister. Du vil som sådan altid let kunne finde et lokalt sted at tage hen med dine børn.