Indret med plakater og skab gallerivirkning i dit hjem

Måske har du været på galleri for nylig og beundret de mange smukke malerier, litografier og skulpturer, der fylder gallerierne, hvad enten der er tale om private udstillinger med salg, eller om der er tale om kunstmuseer rundt omkring i landet.

På gallerierne kan man hente inspiration til at indrette sit eget hjem – hvad enten man er til smukke møbler, flotte tæpper i mange mønstre, farver og materialer, eller om man er mest til kunstneriske plakater, der kan smykke hjemmet på forskellig vis.

Hvis du indretter med plakater, kan du få skabt noget af den hyggelige og lidt bohemeagtige atmosfære, som findes på mange gallerier. Dæk en væg med plakater med det samme tema og skab på den måde en smuk virkning, som dine venner og familie vil beundre, når de kommer på besøg hos dig. Hos webshops som Gallerix kan du finde et hav af smukke plakater med mange forskellige motiver, så du kan samle en hel væg med motiver, der matcher dine interesser, din øvrige indretning i rummet og din æstetiske sans i det hele taget. Er du til sarte farver og yndige, æteriske motiver, eller kan du lide plakater med markante motiver fra byen, fra naturen eller bygninger? Muligheder er mange, når du går på opdagelse i det store udvalg.

Tag på plakatmuseum

Er du blevet fanget helt ind i plakaternes smukke univers, kan du faktisk finde et helt museum her i landet, der fungerer som galleri for plakater gennem tiderne. Det er Dansk Plakatmuseum, som er en integreret del af det fantastiske frilandsmuseum Den Gamle By i Aarhus. Her kan man se plakater, der går århundreder tilbage og finde mange eksempler på klassisk dansk plakatkunst.

Også herfra kan du hente inspiration til at indrette dit eget hjem. Billeder udgør det smukkeste tapet, så det giver en fantastisk virkning i din stue, hvis du vælger at reservere en hel væg til plakater, og med dem kan du skabe en gallerivirkning i dit hjem. Det er en god mulighed for at få kunst op på væggene, også selv om man ikke har budget som Bill Gates. Plakater er overkommelige at købe, og man kan skifte dem ud i takt med, at ens smag udvikler sig. På tilsvarende vis kan du løbende skifte tema på din plakatvæg og på den måde skabe fornyelse i dit hjem.

I øjeblikket går trenden lidt væk fra de store, hvide flader i hjemmene. Det giver dig alle muligheder for at bruge plakater til at skabe en flot indretning i dit hjem.