Bliv klar til et galleri-cruise

Danmark er fyldt med spændende og interessante gallerier, som du kan få stor fornøjelse af at besøge. Det gælder, hvad enten du blot vil nyde kunsten og for eksempel besøge nogle af de mange kunstmuseer, eller du vil investere i kunst og derfor vil besøge nogle af de mange kommercielle gallerier. Her er nogle ideer til, hvordan du kan blive klar til et ‘galleri-cruise’, hvor du besøge en række museer og gallerier og får fyldt sanserne op med nye indtryk.

Kom frisk og vær glad for mødet med andre

En af de vigtigste forudsætninger for at få noget ud af et besøg på et galleri er, at du selv føler dig godt tilpas og har det personlige velvære i orden. Så kan du møde kunstens verden med åbne sanser uden at tænke på, om du selv gør det rette indtryk. I den forbindelse er det vigtigt at sørge for, at du har en frisk mund, så du kan være tæt på andre og tale med dem uden at tænke på, om du måske har dårlig ånde eller andet. Problemer med dårlig ånde kan nemt undgås, hvis du føler råd og vejledning, som du kan få på hjemmesiden Sunstargum.com. Her kan du både søge efter og få en række gode anbefalinger til, hvordan du kan undgå dårlig ånde. Du kan også købe produkter, som kan afhjælpe problemet eller forhindre, at det opstår.

Når du føler, at din personlige fremtræden er i top, vil du i langt højere grad være i stand til at koncentrere dig om den kunstneriske oplevelse.

Hvad skal du se?

Sørg også for på forhånd at have gjort dig klart, hvad du vil se på de gallerier og de museer, som du udvælger. Hvis du for eksempel har besluttet dig for at besøge et stort kunstmuseum som Aros i Aarhus, vil der både være mulighed for at bruge dagen på at studere ny kunst og forskellige installationer, og opsøge klassisk kunst, som også indgår i museets samling.

Du kan med fordel afgrænse dit galleri-cruise til et enkelt geografisk område. I en by som Aarhus er der eksempelvis det store museum Aros, der kan være dit omdrejningspunkt for en visit i området. Men dertil kommer så en række private gallerier, hvor du kan købe kunst, og andre kunstmuseer, som du kan besøge med udgangspunkt i Aarhus.

Inden for en overkommelig køretid er der for eksempel både kunstmuseum i Randers og i Silkeborg. I Randers er der ikke mindst fokus på den lokale kunstner Sven Dalsgaard, som både tegnede, malede og lave collager, skulpturer og installationer, ikke mindst med fugle og øjne som centrale motiver. I Silkeborg er det selvsagt kunstmaleren Asger Jorn, der er i centrum, men der er begge steder mulighed for at komme langt omkring i både den lokale, nationale og internationale kunst.

Gallerier i Danmark