Indret et træningsrum i dit hjem

Foretrækker du at træne hjemme, frem for at gå i et fitnesscenter? Det er ikke alle mennesker, som bryder sig om at træne sammen med andre. Som alternativ kan du indrette et træningsrum derhjemme, og der er mange som benytter sig af dette under coronakrisen. Det kræver både noget forskelligt træningsudstyr, og en smule sans for indretning.

Træningsrummets størrelse

Træningsrummet behøver ikke at være stort, men det skal være stort nok til, at du nemt kan anvende dine træningsmaskiner som fx en smart crosstrainer i din træning. Det er også en fordel, at der er et vindue i rummet, så der er god ventilation, for du kommer jo til at svede en del. Du bør også tænke over gulvbelægningen. Et sart eller langhåret gulvtæppe er ikke det smarteste at træne på. I stedet bør du vælge en gulvbelægning, som nemt kan vaskes og holdes rent.

Farver og stil

Du kan indrette dit træningsrum med en trendy farve på væggen efter eget valg. Du kan også hænge plakater op med billeder af sportsstjerner, som du beundrer, og som motiverer dig til at træne. Det kan også være citatplakater, som giver dig motivation. Er du interesseret i kunst, kan du tage på galleri og finde nogle flotte billeder og hænge i dit træningsrum. Nogle foretrækker et hvidt rum at træne i, imens andre gerne vil have stærke farver omkring sig, når de træner.

Din personlige stil

Ligesom din øvrige bolig afspejler din personlige smag, så bør træningsrummet også afspejle din personlighed, når du vælger interiør. Der er ingen grund til at have et kedeligt og upersonligt træningsrum, når du skal motivere dig selv til at træne hver dag eller flere gange om ugen. Det er vigtigt, at du er glad for dit træningsrum og kan lide at opholde dig der. Så kan du nemt træne hver dag før eller efter arbejde.

Træn uafhængigt af omstændighederne

Har man svært ved at tage sig sammen til at træne, og bruger man fx vejret som undskyldning for ikke at komme af sted til træning, så er det bedre at have et træningsrum derhjemme, for så er man kun 3 skridt og en omklædning fra at kunne træne. I forbindelse med Covid-19 er der også mange, som på grund af nedlukninger har brug for inspiration til at holde sig i form. Nogle træner midlertidigt i deres stue, men hvis du på lang sigt gerne vil træne hjemme og tage din træning seriøst, så bør du indrette dig et ordentligt træningsrum og bruge tid på at vælge det rigtige interiør. Når du har dit eget træningsrum derhjemme, kan du altid træne uafhængigt af vejret og andre omstændigheder, som kan gribe ind i vores hverdag, når vi mindst venter det. På den måde bliver det også nemmere at opretholde en god træningsdisciplin.