Sådan indretter du med farver

Har du prøvet igen og igen at finde frem til den rette indretning af hjemmet uden at ramme plet? Det kan muligvis have at gøre med farvespillet i dit hjem, og det kan vi hjælpe dig med i dag.

Mal alle rummets vægge med en bestemt farve

Du kan ofte opnå et meget mere gennemført udtryk i fx din stue, hvis du sørger for at male alle væggene i den samme farve. I stedet for at male en enkelt væg brun, og resten hvide, kan du vælge en specifik maling til alle væggene. Dette koncept skaber en fremragende base til dekoration med interessante plakater og anden dekoration på væggene, hvor detaljerne vil blive mere fremhævede.

Overvej at male rum med forskellige farver

Det kan godt være at du skal investere i mere maling, men du kan ende op med et unikt hjem, når du maler hvert rum i en forskellig farve. Det skaber en klar adskillelse mellem rummene, og det giver dig mulighed for at opnå den perfekte stemning i soveværelset, køkkenet, stuen osv.

Hold dig til tre farver

Du kan følge et simpelt trick, som de fleste indretningsarkitekter er vilde med. Her er der tale om at udvælge tre farver, som du ønsker at arbejde med. Her har du mulighed for at udvælge tre farver til hver af dine rum i hjemmet. Du kan naturligvis også gå efter tre toner, som du bruger i hele din bolig.

Hemmeligheden ligger i rollefordelingen, som består af en base, en sekundær farve og en kontrastfarve. Din base bør udgøre omkring 60 procent af indretningen, mens den sekundære farve dækker omtrent 30 procent af møblerne, væggene osv. Så har du måske allerede gættet at kontrastfarven bruges til de resterende ti procent.

Når du har lagt en plan over hvilke tre farver du ønsker at bruge, og hvilken rolle de hver især får, kan det være meget nemmere at indrette hjemmet med farverne.

Farvernes psykologiske aspekt

Farver taler nærmest deres eget sprog, og de udsender en energi, som kan få direkte indflydelse for dit humør. Det er naturligvis vigtigt, når du sammensætter interiør i dit hjem.

Tag fx den grønne farve. Når du indretter hjemmet med grønne nuancer, kan du skabe en beroligende effekt. Det fører til en afslappet energi i atmosfæren, og derfor kan det være et glimrende valg til soveværelset.

Brun er også en naturlig jordfarve, som bidrager til en stille og rolig atmosfære. Når vi ser brune farver, tænker vi ofte på dejlige ting som træ, kaffe og chokolade. Derfor kan du måske bruge brune nuancer i din stue.

De to farver er blot et par eksempler på hvordan farver taler deres eget sprog, og hvordan du kan lære at tale sproget til fordel for hjemmets indretning.